elokuvateatteri.com

kaikki elokuvista, suomeksi

TÀllÀ kertaa valitsin katsottavakseni Dinan, joka on aikamoisen yhteistyön tulos. Mukana on ollut perÀti viisi maata (Ruotsi, Tanska, Norja, Ranska ja Saksa) ja siksipÀ...

TĂ€llĂ€ kertaa valitsin katsottavakseni Dinan, joka on aikamoisen yhteistyön tulos. Mukana on ollut perĂ€ti viisi maata (Ruotsi, Tanska, Norja, Ranska ja Saksa) ja siksipĂ€ minulle oli pieni yllĂ€tys, ettĂ€ elokuvassa puhutaankin englantia. 😀 Tapahtumat kuitenkin sijoittuvat Norjaan, mutta hĂ€llĂ€ viis. Ilmeisesti tuolla saarella ollaan kansainvĂ€lisiĂ€ ja puhutaan englantia. 🙂 No, ei se elokuvaa pahenna, sillĂ€ Dina oli oikein kelpo elokuva.

NÀyttelijÀt ovat minulle jÀlleen kerran tuntemattomia. Ainoat, jonka tunsin oli Gerard Depardieu Jacobina, joka on rikas kauppias ja Pernilla August, jonka muistan mm. Star Warsseista ja Lasinpuhaltajan lapsista. NÀyttelijÀtyö on tÀssÀ elokuvassa erittÀin laadukasta ja mieleenpainuvaa. YhtÀÀn heikkoa roolia ei minun mielestÀni elokuvassa ole.

Juoni on mielenkiintoinen. Dina on 6-vuotias, kun vahingossa aiheuttaa onnettomuuden, jossa tappaa Ă€itinsĂ€. TĂ€llĂ€ on luonnollisesti suuri vaikutus Dinaan ja Dinan isĂ€kin sulkeutuu sisÀÀnpĂ€in. Pelastuksen tuo kotiopettaja Lorch, joka saa Dinan takaisin nauttimaan elĂ€mĂ€stĂ€ ja vielĂ€pĂ€ soittamaan selloa. Kuitenkaan Lorch ei saa arpia pois Dinasta. Sitten vanhahko ja rikas kauppias pyytÀÀ Dinaa vaimokseen ja kuolema ei jĂ€tĂ€ Dinaa rauhaan, vaan seuraa…

Dina on hyvÀ elokuva, jossa on aika painostava tunnelma. MitÀÀn pahaa sanottavaa siitÀ minulla ei oikeastaan aika yllÀttÀen ei ole. Joo: suosittelen.

Tero NiemenpÀÀ

Sivuston perustaja ja moraalinen pÀÀtoimittaja, jos sellaiseksi tÀllÀ sivustolla voi ketÀÀn kutsua.

Ei kommentteja

Ole ensimmÀinen, joka jÀttÀÀ kommentin!

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.